Üdvözöljük intézményünk weboldalán!

Közérdekű információ

Kedves továbbtanuló!

AZ IDEIGLENES FELVÉTELI JEGYZÉKET a képzéseink fül alatt találja

----------------------------------------------

Diákolimpia

Április 11-én bonyolították le az Ajka Diákolimpia Döntőjét fiú kispályás labdarúgásban. A versenyen két ajkai középiskola három csapata vett részt. Iskolánk diákjai az első helyen végeztek, megelőzve a Bródy Imre Gimnázium és a Bánki Donát Intézményegység labdarúgóit. 

Csapatunk tagjai: Bogdán Gábor, Kozma Bálint, Zalavári Tamás, Orbán Dániel, Merétei Richárd, Vajda Róbert

Testnevelő tanár: Domján László

Gratulálunk tanulóinknak!

---------------------------------------------------------------

Bercsényis tanuló az ország legjobbjai között

 

Budapesten rendezték a Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos válogatóját, ahol Mózer Szabolcs 11. A osztályos központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő tanulónk vett részt. Az ezt megelőző versenyeken került a szakma legjobb tíz tanulója közé, és érdemelte ki a jogot, hogy a döntőbe jutásért versenyezzen. Sajnos Szabolcs a végső döntőbe már nem jutott be, a SZAKMAI VIZSGA SZÓBELI VIZSGA TEVÉKENYSÉGÉBŐL 70%-os teljesítményt ért el, mentesül a vizsga alól.

Az elődöntőben sikeresen szerepeltek még Preiner Dávid, Marczona Milán és Kaszás Barnabás 11. B osztályos kőműves és hidegburkoló tanulók, akik felmentést kaptak az szakmai írásbeli vizsgarész alól.

Gratulálunk tanulónknak és felkészítő tanáraiknak a nagyszerű eredményhez!

----------------------------------------------

 Kedves Látogató!

Iskolánk 2018. szeptemberétől új felnőttképzést indít, burkoló szakmában. Bővebb információt és a jelentkezési lapot a képzéseink fül alatt talál.

----------------------------------------------

Országos döntőben iskolánk tanulója

Takács Balázs 9. a osztályos tanulónk a Gögey Artúr Országos Lövész Emlékversenyen vett részt.

A Zircen rendezett elődöntőben a  II. helyen végzett, így továbbjutott az országos döntőbe, amit május 12-én rendeznek  Ácson.

Gratulálunk Balázsnak a szép eredményért! Szurkolunk, hogy jó eredményt érjen el a döntőn is!

 

 

----------------------------------------------

Közérdekű információ a végzős diákoknak

A középszintű érettségi vizsgára és a szakmai vizsgákra a jelelntkezési határidő: február 15.

Középszintű írásbeli vizsgaidőpontok ITT olvashatóak.

Az érettségi vizsgáról bővebben az Oktatási Hivatal oldalán tájékozódhatnak:

www.oktatas.hu oldalon. (tájékoztató)

----------------------------------------------

Elismerés

Iskolánk rendszergazdája, Bujdos József városi elismerésben részesült a tömegsportban, elsősorban a kispályás labdarúgásban évek óta tanúsított munkájáért.  Ő koordinálja, vezeti a Bercsényi kispályás labdarúgó csapatát. A díjat a második alkalommal megrendezett ajkai sportgálán Geri Gyula, a Sportváros Nonprofit Kft. ügyvezetője adta át. Gratulálunk Jocónak!

----------------------------------------------

Nagysikerű nyílt nap a Bercsényiben

Várakozáson felüli érdeklődés kísérte a Nyitott ajtók napját az intézményben. A pályaválasztás előtt álló fiatalok betekintést nyerhettek az iskola mindennapjaiba. A szülőknek Tölgyesi Attila intézményegység-vezető tartott tájékoztatót, míg a gyerekek az éppen zajló informatika, idegen nyelv és testnevelés órákat látogatták meg. A diákok a tanműhelyekben testközelből tekinthették meg a hegesztő, központifűtés és gázhálózat-rendszer szerelő, eladó, asztalos, ács, kőműves, festő, villanyszerelő és burkoló szakmák oktatásának helyszínét és módját. A legnagyobb sikert az aulában elhelyezett virtuális hegesztő aratta, sok fiatal kipróbálta a modern kor elvárásainak minden szempontból megfelelő eszközt.  Az iskola újra indítja a női szabó képzést és a géplakatos szakmának megfelelő ipari gépész szakmát.

Azok az érdeklődők, akik az óralátogatások alatt jól figyeltek, könnyedén kitöltötték a tantárgyakhoz és az iskolához kapcsolódó kérdéssort. A legjobban válaszolók az érdekes tapasztalatok mellett értékes nyereményeket, okos órát, vagy vezeték nélküli hangszórót vihettek haza. Búcsúzáskor több nebuló is jelezte, hogy szívesen folytatná tanulmányait a Bercsényiben.

 Képeket a Facebook oldalon találtok.

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Diákolimpia 3. helyezés

November 30-án Ajkán a Városi Sportcsarnokban bonyolították le a diákolimpia megyei döntőjét, futsal labdarúgásban.

A versenyen három ajkai középiskola 4 csapata vett részt.

Iskolánk tanulói nagyon erős mezőnyben a harmadik helyen végeztek a második helyezett csapattal azonos pontszámmal. Gratulálunk tanulóinknak.

A versenyen résztvevő tanulók: Horváth Patrik, Németh Balázs, Vajda Róbert 9. A, Bogdán Gábor, Orbán Dániel, Zalavári Tamás 10.  A, Papp Donát, Ulapcsik Levente 11. A, Kozma Bálint 12. H. Testnevelő tanár: Domján László


 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Barbara ismét szép sikereket ért el

November 25-én a a Kelet-magyarországi Teke Bajnokságon első, a Területi Teke Bajnokságon második helyet ért el. Gratulálunk!

Büszkeségünk Berzsenyi Barbara

 

Barbara a 11. B osztály eladó tanulója. Jeles tanulmányi eredménye mellett kiváló sporteredményeire is méltán büszkék vagyunk.

Barbi válogatott játékos, ami azt jelenti, hogy az ország legjobb 7 játékosát megkeresik, akik válogatott edzéseken vesznek részt.  A szövetségi kapitány kiválaszt 5 játékost, akit a világbajnokságra elvisz.

 

Barbara a tanulás mellett minden hétvégén Pestre megy Szuperligás mérkőzésekre. Itt  az ország összes női csapata méri össze tudását.

2 évig Győrben a Dynamic Tsk színeiben játszott, az idén igazolt Pestre a BKV Előre SC teke női Szuperligás csapatához.

Barbara éremgyűjteménye

---------------------------------------------------------------------- 

Városi ünnepségen is bemutatkoztunk

 

Az Ajkai Szakképző Bercsényi Intézményegységét kérte fel a város vezetése az aradi vértanúkra emlékező műsor lebonyolítására. A templomdombi kopjafánál Ajka Város Bányász Fúvószenekara a Himnusszal teremtett ünnepi hangulatot. Tölgyesi Attila intézményegység-vezető ünnepi beszédében kiemelte, hogy 1848-49-ben csak a mi elődeinknek volt bátorsága, hite és célja egy önálló Magyarország megteremtésére.  Miután a túlerő legyőzte honvédseregünket, további áldozatokat követelt a Habsburgok bosszúja. A 13 aradi vértanú képét és rövid életútját 13 diákunk mutatta be. Kivégzésüket a mécsesek elfújásával jelképezték. Szó esett az első felelős magyar miniszterelnök, gróf Batthyány Lajos utolsó napjáról, a 14. aradi Ormai Norbertről, a 15. Kazinczy Lajosról, és a 16. aradi elítélt Lenkey Jánosról is.

A közönség hallhatta, hogy emlékezett Kossuth Lajos az aradi vértanúkra.

Tölgyesi Attila a következő gondolattal fejezte be beszédét:

Dessewffy Arisztid így búcsúzott az élettől:

„Tegnap hősök kellettek, ma mártírok…. Így parancsolja ezt hazám szolgálata.”

Én pedig azt kívánom, hogy holnap, holnapután és azután mindig élő hősei legyenek ennek a népnek. Olyanok, akik előreviszik a nemzetet úgy, hogy soha, senki ne váljon mártírrá.

Diákjaink hiteles forrásokból válogatott áttekintést adtak 1849. szeptember végétől október 6-ig tartó eseményekről. A közönség ritkán hallható részletekkel ismerkedhetett meg, például az ítéleteket végrehajtó bakó viselkedésével is.

A műsort élőzenével kísért dalok tették még színesebbé.

A résztvevők igényes, méltó keretek között hajtottak fejet az áldozatok kopjafája előtt.

                                                             

 

Iskolánk 9. A osztályos tanulója, Takács Balázs a megyei diákolimpiára készül. Versenyszáma a nyíltirányzékú légpuska 20 lövéses egyéni kategória. A verseny ideje október 14.

Aki teheti menjen el Zircre a lőtérre, vagy szurkoljon itthonról Balázsnak.

                                                                                   

 

A Szakképzési Hídprogram tanulói szakmai kirándulás keretében ellátogatottak a Csingervölgyben található Bányászati múzeum Őslény- és kőzettárba, osztályfőnökükkel Berecz Ottília és Czibikné Radnai Katalin tanárnővel.

További képeket találtok Facebook oldalunkon.

                                                                                            

Kovács Martin az év tanulója!

 

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályázatán iskolánk 11. évfolyamos tanulója, Kovács Martin érdemelte ki az „Év tanulója” elismerést. Martin szakmai elméleti eredménye az elmúlt három tanévben egyaránt jeles volt, gyakorlati munkáját pedig minden esetben legjobb tudása szerint, társait segítve végezte. Idén részt vett a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen, ahol a hegesztők között az országos elődöntőbe jutott, ezáltal mentesült a vizsga alól.

Gratulálunk Martinnak az elismeréshez!

                                                                                                                                                                                           

Szép sikerek a diákolimpián és a megyei döntőn

Ajkán április 11-én bonyilították le a diákolimpia körzeti döntőjét kispályás labdarúgásban. A mérkőzéseket 20x40m-es pályán, 2x3m-es kapura, csapatonként 4+1 játékossal játszották.

A versenyen Ajka három középiskolájának 4 csapata vett részt.

Iskolánk 1. helyezést ért el, kettő győzelemmel és egy döntetlennel, veretlenül megnyerte a tornát, így jutott a megyei döntőre.

A csapat tagjai: Bogdán Kevin János, Kun-Szabó József, Bogdán Gábor, Varga Benjamin, Ács Tamás, Buze Roland, Ács Balázs és Zalavári Tamás

Testnevelő tanár: Domján László

Veszprémben a diákolimpia megyei döntőjén nagyszerű eredményt ér el ugyanez a csapat. Megyénk négy körzeti döntőjének első helyezett középiskolái vehettek részt.

Iskolánk csapata a 3. helyen végzett, ami nagyszerű eredmény, hiszen 16 csapat vett részt a megmérettetésen.

Gratulálunk a csapat tagjainak és köszönjük a tanárúr munkáját!

                                                                                                                                                                                             

 Szakma Kiváló Tanulója Verseny

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében vettek részt tanulóink nagy sikerrel a Szakma Kiváló Tanulója Verseny az idei tanévben is.

A szép eredményekért gratulálunk:

Herczeg Viktor 11. B osztályos kőműves tanulónak, aki 69%-ot ért el az írásbeli vizsgatevékenységen, így ő felszabadult az írásbeli vizsgarész alól a szakmai vizsgán;

Kardos Alex és Tóth Kristóf 11. A osztályos villanyszerelő tanulók, szintén 69%-ot értek el az írásbeli vizsgatevékenységen, így ők isfelszabadultak az írásbeli vizsgarész alól a szakmai vizsgán;

Kovács Martin 11. A osztályos hegesztő tanuló az írásbeli vizsgatevékenység után továbbjutott az országos válogató versenyre, melyet március 1-jén rendeztek meg Esztergomban. Ennek eredményét még várjuk.

 

Az év tanulója

„Az Év Tanulója”

 

Bemutatkozik a Bercsényi

 

Néhány ok, hogy a Bercsényi Miklós Intézményegységben folytasd tanulmányaidat:

Iskolánkban nincs felvételi, a bejutást a 7. osztály év végi és a 8. osztály félévi jegyekből számoljuk.

  •  Tanulóink minden évben sikeresen szerepelnek a különböző megyei és országos tanulmányi, szakmai és sportversenyeken
  • Számos tanulónk szerzett már szakmai bizonyítványt a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen elért eredményéért
  •  Kitűnő kapcsolatokkal rendelkezünk német, cseh, osztrák iskolákkal, akikkel EU-s pályázatok segítségével diákcserét folytatunk
  •  Piacképes szakmát tanulhatsz
  •  Nem csak tanulhatsz, PÉNZT is kereshetsz! 
  • Minden szakmánk hiányszakma

Állami ösztöndíjas szakmák a 2018/19. tanévben:

- ács

- festő, mázoló és tapétázó

- kőműves

- asztalos

- hegesztő

- ipari gépész

- villanyszerelő

- női szabó

  •  Érettségi és szakmai vizsga után is itt tanulhatsz tovább
  •  Ingyenes kollégiumi elhelyezés lányoknak és fiúknak egyaránt
  • Gyermekközpontú, humánus, segítőkész, innovatív a tantestület
  • SNI tanulóinkkal gyógypedagógus foglalkozik

 

 

 

 

 

 

 

 

Tartalom átvétel